ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру комуністу з Луганська, який пропагує війну Росії проти України

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Слідчі СБУ повідомили про підозру представнику забороненої в Україні КПРФ, "депутату народного совета ЛНР" Олександру Єрмоленку, який проводить кампанію з підтримки агресора на тимчасово окупованій Луганщині.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях

За даними слідства, Єрмоленко увійшов до складу "народного совета ЛНР" у 2018 році від псевдогромадського утворення "Мир Луганщине". З кінця минулого року він представляє в угрупованні "ЛНР" російських комуністів.

На початку грудня 2022 року КПРФ, яка стала однією з п’яти партій, допущених Кремлем до участі в псевдовиборах на окупованих територіях України, провела в Луганську установчу конференцію за участю секретаря ЦК КПРФ Тайсаєва та низки депутатів Державної думи РФ. На конференції було ухвалене рішення про формування "Луганского регионального отделения политической партии КПРФ".

Відтоді Єрмоленко, який обійняв посаду "второго секретаря Луганского республиканского комитета КПРФ", розгорнув у медійному просторі піар-кампанію російської політсили та провів низку політичних заходів на підтримку війни проти України.

Зокрема, він організовував та брав участь у "святковій зустрічі з нагоди 100-річчя СССР", заходах до "105-ї річниці заснування ленінського комсомолу", а також у пропагандистських заходах були спрямовані на підтримку збройної агресії РФ проти України.

"Депутат-комуніст" неодноразово закликав до підтримки окупантів і під час телеефірів на пропагандистському каналі "Луганск 24".  

За результатами псевдовиборів, які у вересні цього року окупанти провели на Луганщині, фігурант увійшов до складу "народного совета ЛНР" від КПРФ.

СБУ повідомила Єрмоленку про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (організація заходів політичного характеру, ведення інформаційної діяльності в співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією, спрямованої на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України).

Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Liked the article?
Help us be even more cool!