ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру колаборантці з телеканалу "Юніон" в окупованому Донецьку

27.03.2024, 13:20
Юлія Гаркуша

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру в колабораційній діяльності головній редакторці телеканалу “Юніон” в окупованому Донецьку Вікторії Мельниковій.

Як повідомляє Донецька обласна прокуратура, в березні 2022 року вона почала співпрацю з “міністерством інформації” квазіреспубліки “ДНР”. 

“Вона формує ілюзію законності окупації частини території Донеччини та підтримує ідеологічну основу мілітаризованої політики держави-агресора. В інформаційному просторі жінка перекладає провину за обстріли захоплених земель на українських захисників”, – зазначає прокуратура.

Скріншот ІМІ з телеграм-каналу “Виктория Мельникова | Главред из ДНР”

Мельникова веде свій телеграм-канал, де висвітлює “благодійні” заходи на підтримку росіян і поширює фейки про “абсолютний успіх” загарбників на фронті. Під час псевдовиборів президента РФ вона агітувала та закликала прийти на голосування.

Наразі редакторка “Юніона” перебуває в розшуку. Досудове розслідування проводить Головне управління СБУ в Донецькій та Луганській областях. 

Максимальне покарання за колаборантську діяльність становить 12 років за ґратами із забороною обіймати певні посади або вести певну діяльність на 15 років та конфіскацією майна (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Як повідомляв ІМІ, на початку березня в окупованому Донецьку російський куратор медіа окупованих територій Олександр Малькевич подарував колаборанткам телеканалу “Юніон” тактичні медичні аптечки.

Фото з телеграм-каналу “Виктория Мельникова | Главред из ДНР”. Мельникова на порозі ТРК “Юнион” у Донецьку з колежанками (Мельникова ліворуч від Олександра Малькевича)
Liked the article?
Help us be even more cool!