ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру двом "депутатам ЛНР": пропагують "русский мир"

06.02.2023, 11:50
Фото: СБУ
Фото: СБУ

На підставі зібраної доказової бази Служба безпеки України повідомила про підозру черговим організаторам фіктивного "референдуму" на тимчасово окупованих територіях Луганщини. Серед них два "депутати народного совета лнр ІІІ созыва".

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях.

За даними слідства, ці двоє луганчан увійшли до складу  "парламенту" угруповання "ЛНР" під час псевдовиборів 2018 року. Відтоді вони брали участь у  російських пропагандистських акціях. 

Один з них перебуває під санкціями України та закордонних держав-партнерів за протиправну діяльність проти України. 

Правопорушник вів активну пропаганду серед жителів тимчасово захопленої російськими окупантами території, агітував їх віддати свій голос на псевдореферендумі на користь приєднання Луганської області до держави-терориста.

"Другий "депутат" як член так зв. "общественного штаба референдума" виїжджав до районів Луганщини, захоплених росіянами після 24 лютого 2022 року. Через окупаційні "ЗМІ" та під час зустрічей з людьми поширював вигадані кремлівськими політтехнологами антиукраїнські наративи, закликав людей взяти участь у "великій історичній події" – організованому загарбниками "плебісциті", – йдеться в повідомленні СБУ.

У вересні 2022 року під час пленарного засідання так зв. "народної ради ЛНР" підозрювані проголосували за "закон" про проведення "референдуму".

Згодом на підставі цього "документа" окупанти провели "референдум" у Луганської області та на так зв. "закордонних дільницях", створених на території РФ.

Наразі фігурантам повідомлено про підозру за:

– ч. 2 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України);

– ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Чоловіки переховуються на тимчасово окупованій території Луганської області. Утім, місця їхнього перебування встановлено СБУ. Невдовзі їх буде оголошено в розшук.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!