ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про підозру "блогеру" УПЦ МП у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі

06.03.2023, 16:49
Фото – СБУ
Фото – СБУ

На Закарпатті СБУ повідомила про підозру "блогеру" УПЦ МП, який розпалював міжконфесійну ворожнечу, повідомила пресслужба СБУ.

Чоловік керував інформаційним ресурсом, через який поширював заклики, що порушують рівноправність громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності та переконань.

"Для підготовки своїх "публікацій" він користувався наративами російських пропагандистів. А саме, називав Православну церкву України сектантською організацією та наполягав на її неканонічності та незаконності. Вірників ПЦУ чоловік обзивав "сатаністами, розкольниками, гонителями православної віри, безбожниками та радикалами". Своїми діями чоловік сприяв загостренню внутрішньої обстановки в регіоні через розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті", – зазначили в СБУ.

Правоохоронці повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв ІМІ, СБУ затримала священника УПЦ МП, який збирав для ФСБ розвіддані про оборону Сумщини.

Liked the article?
Help us be even more cool!