ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про нову хвилю "вкидів": фейкові накази МОЗ, Міносвіти та есемески

23.02.2022, 19:44
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про нову хвилю масового поширення фейків та “вкидів”. 

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці СБУ.

За даними СБУ, з’явилися масові повідомлення про нібито наказ Міністерства охорони здоров’я щодо евакуації лікарень у Києві, вивезення людей та обладнання до західних регіонів України. Також поширювався аналогічний “наказ” Міністерства освіти й науки, де серед іншого представлено неправду про мобілізацію студентів. 

Також, зазначає СБУ, поширюється дезінформація про українських військових, які нібито отримали смс від росіян з “порадою” покинути зону ООС.

“Перелік “вкидів” можна продовжувати. Всі ці повідомлення не просто фейк, а частина продуманої інформаційної війни проти України. […] Ми закликаємо громадян користуватися лише перевіреною інформацією з офіційних джерел та не поширювати чутки. Завдання агресора – посіяти паніку, наше – зберігати спокій та не піддаватися на будь-які провокації”, – зазначила СБУ.

Як повідомляв ІМІ, 23 лютого міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко повідомив про поширення фейкового наказу МОЗ про нібито заходи з евакуації в лікувальних закладах.

Також міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив про поширення в інтернеті вигаданого наказу МОН щодо вжиття мобілізаційних заходів і захисту населення України.

Liked the article?
Help us be even more cool!