ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про ліквідацію з початку року 65 тис ботів у соцмережах

27.10.2021, 14:02
Фото - Укрінформ
Фото - Укрінформ

Служба безпеки України повідомляє, що з початку 2021 року блокувала роботу 12 “ботоферм” потужністю понад 65 тисяч акаунтів. Через них поширювався антиукраїнський, антивакцинальний та інший деструктивний контент у соцмережах.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Локалізовано більше 1200 кібератак та кіберінцидентів на об’єкти критичної інфраструктури. За матеріалами СБУ, розпочато 427 кримінальних проваджень. 62 зловмисників уже притягнуто до кримінальної відповідальності.

Також СБУ блокувала діяльність транснаціонального угруповання хакерів, які своїм шкідливим програмним забезпеченням Egregor та Maze “зламали” понад 150 компаній з Європи та США. Збитки від діяльності цих хакерів становлять понад $80 млн.

Крім того, заблоковано масштабну злочинну схему оформлення дозвільних документів моряків. Через несанкціоноване втручання в роботу відповідного Державного реєстру, щороку злочинці незаконно отримували понад $150 млн.

Крім того, СБУ повідомила про викриття масштабної агентурної мережі, яка займалася розвідувально-підривною діяльністю на замовлення спецслужб РФ.

“Країна-агресор залучила українських громадян до створення та адміністрування низки політичних всеукраїнських і регіональних Telegram-каналів: “Легитимный”, “Резидент”, “Картель”, “Сплетница” та інші”, - йдеться у повідомленні.

Також за цей період розпочато 36 кримінальних проваджень за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Засуджено 23 особи.

Спецслужба повідомляє і про припинення деструктивної діяльності мережі інтернет-агентів, якою керували з РФ. Зловмисники діяли на території Дніпропетровської, Херсонської, Полтавської та Закарпатської областей. Вони підбурювали користувачів соцмереж до участі в акціях протесту та порушення громадського спокою.

Заборонено в’їзд в Україну 83 іноземцям, причетним до пропаганди сепаратизму в інтернеті.

Liked the article?
Help us be even more cool!