ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про блокування створених за вказівкою спецслужб РФ інтернет-ресурсів

09.01.2020, 15:37
Фото – dyvys.info
Фото – dyvys.info

Служба безпеки України повідомила про блокування діяльності низки провокаційних інтернет-ресурсів, створених за завданням спецслужб РФ для дестабілізації ситуації в Україні. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Згідно з повідомленням, у межах розпочатого кримінального провадження СБУ оголосила про підозру громадянинові РФ Сергію Жуку, який за завданням російських спецслужб і створив низку таких інтернет-ресурсів.

Так, за інформацією спецслужби, Сергій Жук зареєстрував у мережі кілька псевдорадикальних спільнот, зокрема “Українські націонал-патріоти”,  “Верховна Рада 9-го скликання”, “Правда про АТО і про Майдан”. 

“На них він нібито від імені патріотичних сил розміщував провокаційні матеріали. Фахівці ДКІБ СБ України зібрали доказову базу та підтвердили причетність спецслужб РФ до використання цих ресурсів як механізму гібридної агресії проти України. Після звернення СБУ до адміністрацій кількох соцмереж функціонування антиукраїнських ресурсів було припинено”, – йдеться в повідомленні. 

Наразі громадянинові Росії заочно оголошено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ст. 437 (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни) та ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. 

Тривають слідчі дії для встановлення місцезнаходження Сергія Жука та оголошення його в розшук.

Liked the article?
Help us be even more cool!