ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила про активізацію антиукраїнських інтернет-агітаторів

08.05.2019, 13:05

Служба безпеки України повідомляє, що фіксує активізацію за завданням російських спецслужб антиукраїнських інтернет-агітаторів. Про це повідомляється на сайті СБУ.

“Зокрема, у Києві оперативники спецслужби викрили проросійського пропагандиста, який за завданням кураторів з РФ готував та розповсюджував в Інтернеті антиукраїнські інформаційні матеріали. Вони були у тому числі спрямовані на радикалізацію публічних акцій для ініціювання масових заворушень під час проведення заходів з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні”, - йдеться в повідомленні.

Також агітатор, повідомляє СБУ, адмініструючи спільноти в заборонених російських соцмережах, поширював ідеї “української псевдодержавності” та розміщував публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу і порушення територіальної цілісності України.

Фото - СБУ

Розпочато кримінальне провадження за ст. 109 ("Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади") та ст. 110 ("Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України") Кримінального кодексу України.

У межах провадження правоохоронці виявили у зловмисника комп’ютерну техніку та мобільні пристрої з доказами ведення антиукраїнської агітації. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому міри запобіжного заходу. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Liked the article?
Help us be even more cool!