ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила підозру пропагандисту, який понад 20 років прожив в Україні та повернувся до Росії

Фото - СБУ
Фото - СБУ

Служба безпеки України повідомила заочно про підозру у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України та глорифікації агресорів російському пропагандисту – колишньому жителю Чорткова Тернопільської області,  який зараз проживає в Росії. 

Про це повідомили Управління СБУ в Тернопільській області та Тернопільська обласна прокуратура.

За даними спецслужби, фігурантом виявився 57-річний уродженець Хабаровського краю РФ, який понад 20 років разом із сім’єю жив у Чорткові, жодним чином не виказуючи своєї неприязні до України. Проте 2019 року чоловік виїхав до Росії, а риторика його повідомлень у соціальних мережах різко змінилася.

За даними слідства, після повномасштабного російського вторгнення, з 11 червня до 18 липня 2022 року, він на власній сторінці в соцмережі поширював матеріали російської пропаганди, які обґрунтовували правомірність збройного нападу РФ на Україну, звеличували воєнні злочини армії агресора та заперечували окупацію частини території України. 

Також у своїх дописах він возвеличував бойовиків терористичної організації “ЛНР” та дискредитував українських захисників.

Пропагандисту повідомили про підозру у вчиненні умисних дій, спрямованих на виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікацію осіб, які її здійснювали (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Liked the article?
Help us be even more cool!