ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила підозру очільниці "міносвіти ДНР", яка наказала спалити українські підручники

09.02.2023, 11:00
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру так званому “міністру освіти і науки” терористичної організації “ДНР”, яка наказала спалити в Донецьку українські підручники з історії. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Російській громадянці, яка мешкала в Удмуртії, а в липні 2022 року отримала “призначення” до окупаційного органу в захопленій частині Донеччини, повідомили про підозру за ч. 2 ст. 110 ККУ (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України).

“На цій “посаді” вона намагається примусово наблизити освітню сферу регіону до кремлівських “стандартів”. Для цього організувала знищення в місцевих школах українських підручників і доручила повністю “переписати” навчальну програму з історії України. Також “псевдоміністр” змушує вчителів їздити на “курси переформатування” в Росію та відправляє дітей до “таборів” країни-агресора”, – повідомляє СБУ.

Наразі фігурантка справи перебуває на тимчасово окупованій частині Донецької області. Втім, зазначає СБУ, співробітники спецслужби знають про місця її перебування та проводять комплексні заходи для притягнення її до відповідальності.

Liked the article?
Help us be even more cool!