ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила нову підозру пропагандисту, автору словосполучення "вежливые люди", який закликає знищити Харків

Борис Рожин. Фото – dzen.ru

Служба безпеки повідомила нові підозри блогеру-колаборанту Борису Рожину. Він автор вислову “вежливые люди”, яким називав окупаційні угруповання РФ, що захоплювали Крим 2014 року.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

“Наразі блогер є одним із ключових рупорів кремля, який публічно підтримує повномасштабну війну РФ проти України та виправдовує воєнні злочини рашистів. Серед іншого він закликає до повного знищення цивільної інфраструктури Харкова і виступає за продовження масованих ракетно-бомбових ударів по місту”, – зазначили в СБУ.

Свій контент Рожин поширює під псевдонімом Colonelcassad через власні акаунти в соцмережах із загальною аудиторією майже 1 млн користувачів.

“Фігурант почав публічно підтримувати агресора ще під час захоплення Криму, де проживав та заробляв фрілансом”, – зазначили в СБУ.

Згодом він очолив там пропагандистське інтернет-видання “голос Севастополя”, яке поширює кремлівські фейки про війну проти нашої держави.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Рожину про підозру одразу за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України:

  • зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110);
  • публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій (ч. 2 ст. 109);
  • пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2);
  • колабораційна діяльність (ч. 6 ст. 111-1);
  • пропаганда війни (ст. 436).

В СБУ нагадали, що 2022 року слідчі повідомили Рожину про підозру за ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Liked the article?
Help us be even more cool!