ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомляє, що заблокувала у вересні кілька мереж проросійських інтернет-агітаторів

05.10.2020, 15:09
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомляє про блокування протягом вересня діяльності кількох регіональних мереж інтернет-агітаторів, які намагалися дестабілізувати ситуацію в державі, закликали до повалення конституційного ладу та порушення територіальної цілісності країни.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Зокрема, припинено діяльність мешканця Сумщини, SMM-фахівця, який на замовлення громадян Росії через фейкові акаунти в бот-мережі популяризував ідеї територіального розколу України та загострення суспільно-політичної ситуації напередодні місцевих виборів.

У Херсонській області оперативники СБУ викрили інтернет-агітатора, який на замовлення російських кураторів у забороненій російській соцмережі поширював заклики до зміни меж території держави в неконституційний спосіб.

У Дніпропетровській області припинено діяльність мешканця регіону, причетного до розповсюдження матеріалів, що містять заклики до вчинення дій зі зміни меж території країни, порушуючи порядок, передбачений Конституцією України.

За цими фактами тривають процесуально-слідчі дії.

Крім того, у межах розпочатих раніше слідчими СБУ проваджень суди притягнули до кримінальної відповідальності інтернет-агітаторів із Запорізької та Волинської областей, які закликали до насильницької зміни конституційного ладу, захоплення державної влади, розпалювання національної ворожнечі та ненависті.

Liked the article?
Help us be even more cool!