ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомляє, що заблокувала поширення деструктивного контенту "ботофермами" з РФ

30.09.2020, 16:10
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Кіберфахівці Служби безпеки України блокували канали поширення з РФ і так званої “ДНР” деструктивної інформації з використанням “ботоферм”. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Згідно з повідомленням, телекомунікаційні платформи використовувалися для створення і просування фейкових акаунтів і спільнот в інтересах Росії та незаконних збройних формувань. 

“За задумом кураторів, масове поширення неправдивої інформації серед українського сегмента мережі Інтернет напередодні місцевих виборів мало дестабілізувати ситуацію в країні”, – йдеться в повідомленні.

Для цього організатори схеми використовували сім-картки українських і російських операторів мобільного зв’язку. 

СБУ повідомляє, що встановила особи всіх фігурантів, які перебувають на території України. Оплату від замовників вони отримували через заборонені російські платіжні системи.

Під час проведення обшуків у Києві та Донецькій області правоохоронці виявили й вилучили комп’ютерну техніку зі встановленим спеціалізованим програмним забезпеченням, телекомунікаційне обладнання, зокрема чотири GSM-шлюзи місткістю 32 канали кожен, чотири сім-банки місткістю 128 і 32 канали та шість VoIP-шлюзів місткістю 32 канали. Також вилучено 8 тисяч SIM-карток, чорнові записи щодо реєстрації користувачів соціальних мереж, які розміщували матеріали провокаційного характеру на шкоду інформаційній безпеці України.

Наразі перевіряється версія стосовно причетності до організації вказаної протиправної діяльності спеціальних та розвідувальних органів так званої “ДНР” і Росії.

Триває досудове слідство за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!