ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомляє про викриття на Хмельниччині антиукраїнського агітатора

11.06.2018, 13:27
Фото - Ліга

У Кам’янець-Подільському (Хмельниччина) співробітники Служби безпеки України викрили учасника російської політичної організації “Национальное освободительное движение” на інспіруванні міжнаціональної ворожнечі та антиукраїнській пропаганді в інтересах країни-агресора. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Правоохоронці встановили, що мешканець Кам’янець-Подільського, перебуваючи в складі вищезгаданої організації, був завербований представниками ФСБ під час періодичних виїздів до Росії.

“За завданням “кураторів” агітатор виготовляв листівки нібито від українських націоналістів із закликами до агресивних дій стосовно поляків, які проживають на території України. Вказані матеріали він отримував від “замовників” через Інтернет. Потім зловмисник поширював агітки у популярних серед іноземних туристів історичних та культурних місцях регіону”, - повідомляє спецслужба.

Також, зазначає СБУ, агітатор адміністрував спільноту в одній із соцмереж, через яку поширював матеріали щодо підтримки терористичних організацій “Л/ДНР” та виправдовував російську військову агресію проти України.

Фінансування злочинної діяльності зловмисника здійснювалось представниками спецслужб РФ з використанням криптовалют.

Під час санкціонованого обшуку у помешканні фігуранта справи співробітники СБУ виявили матеріали з антипольською та проросійською пропагандою, а також комп’ютерну техніку з доказами протиправних дій.

У рамках відкритого кримінального провадження за ст. 110 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Liked the article?
Help us be even more cool!