ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ попередила спецоперацію ФСБ, під час якої планувалося поширити фейки про ЗСУ

12.11.2019, 16:05
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Військова контррозвідка Служби безпеки України попередила інформаційну спецоперацію ФСБ з дискредитації Збройних сил України, під час якої російські куратори планували поширити в медіапросторі фейкові матеріали про нібито низький моральний стан ЗСУ. Про це повідомляється на сайті СБУ.

“Для цього ФСБ планувала використати українського воїна-десантника, який уже перебував у полі зору військової контррозвідки СБУ. Військовий з десантно-штурмових військ у 2018 році вступив на службу за контрактом до ЗСУ, прибувши з тимчасово анексованого країною-агресором Криму. Правоохоронці з’ясували, що чоловік після окупації отримав паспорт РФ, у 2016 році прийняв російську присягу та був відправлений до Сирії захищати “русский мир”, – йдеться в повідомленні. 

За даними спецслужби, саме на Близькому Сході розпочалася його співпраця з ФСБ. “Чекісти вирішили використати його українське походження для участі в межах спланованої на Луб’янці спеціальної операції з дискредитації військово-політичного керівництва України та бойових можливостей української армії. За задумом кураторів, після вступу до ЗСУ військовий мав дезертирувати з української армії. Його “викривальні” виступи планувалися на російських телеканалах та пропагандистських ЗМІ”, – повідомляє  спецслужба. 

Оперативники СБУ затримали колишнього військового під час спроби перетину адміністративного кордону з Кримом. Під час огляду в нього вилучено зібрану на службі військову інформацію та документи щодо участі в бойових діях на сході України. Наразі чоловік перебуває під вартою, всі деталі його співпраці зі спецслужбами РФ встановлюватиме слідство.

Liked the article?
Help us be even more cool!