ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ почала перевірку оприлюднення списку акредитованих у зоні АТО журналістів

30.05.2016, 13:47

Служба безпеки України заявляє, що не оприлюднювала жодні списки акредитованих для роботи в АТО журналістів, і розпочала перевірку факту оприлюднення на сепаратистському ресурсі такого списку журналістів. Про це СБУ повідомила у відповідь на запит Тижня.

“Служба безпеки України не оприлюднювала жодних списків акредитованих для роботи в зоні АТО журналістів. Наразі відповідними підрозділами СБУ вивчається питання достовірності цих списків та джерел їх оприлюднення. Після отримання результатів перевірки вони будуть оприлюднені невідкладно”, – повідомили в СБУ.

Як повідомляв ІМІ, сепаратистський сайт Оккупация.net опублікував складені станом на 10.10.2014 року списки журналістів українських та іноземних ЗМІ, які висвітлювали події на Донбасі і в зоні АТО. У переліку – десятки прізвищ журналістів каналів “Інтер”, 1+1, СТБ, ICTV, Громадського ТБ, Еспресо.TV, 5-го каналу, каналу 24, каналу “Україна” та інших. Серед іноземних медійників у списку – журналісти телеканалу “Аль-Джазіра”, агентства “Франс-Прес”, каналу VІCE News, корпорації ВВС, американського каналу FoxNews та багатьох інших.

Разом із прізвищем вказаний номер контактного телефону.

25 травня редакція ТСН заявила, що стурбована фактом публікації сепаратистським сайтом Оккупация.net списку українських журналістів, акредитованих українськими органами влади для роботи в зоні проведення АТО, а також обставинами витоку такої інформації з баз даних українських силових відомств та звертається до Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства оборони та Служби безпеки України з вимогою про надання пояснень щодо вказаної ситуації.

В НМПУ закликали розслідувати, як дані журналістів потрапили сепаратистам.

Речниця СБУ Олена Гітлянська заявила, що СБУ не має причетності до оприлюднення цього списку.

Liked the article?
Help us be even more cool!