ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ підтвердила заборону в’їзду австрійському журналісту

09.03.2019, 13:44
Фото – ORF

СБУ підтвердила інформацію про заборону австрійському журналісту Крістіану Вершютцу в’їжджати до України протягом року та пояснила, що це зроблено для його безпеки. Про це повідомляється на сторінці відомства у Facebook, інформує “Детектор медіа”.

“Підставою для такого рішення стала необхідність забезпечення безпеки журналіста. Нагадаємо, що Крістіан Вершютц наголошував у своєму інтерв’ю про існуючі погрози його життю в Україні. Для уникнення можливих провокацій під час перебування австрійського журналіста в нашій країні СБУ відповідно до законодавства прийняла рішення про заборону йому в’їзду”, – йдеться в повідомленні.

Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсель засудила Київ за заборону в’їзду для журналіста. Євросоюз очікує, що такі рішення будуть ухвалені відповідно до основних прав і свобод, включно з Європейською конвенцією про права людини.

Посол України в Австрії Олександр Щерба 8 березня в коментарі австрійській радіостанції Ö1 заявив, що Вершютц “демонстративно” порушив закон, коли він та його команда робили репортаж із анексованого Росією Криму влітку 2018 року. У репортажі йшлося про в'їзд на півострів Керченським мостом із Росії. Київ розглядає це як порушення законів України, повідомляє DW.

Окрім того, Вершютц в'їжджав на тимчасово непідконтрольні території Донбасу з Росії, щоб уникнути проходження через українські контрольно-пропускні пункти. Про це повідомила перша заступниця голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Ольга Червакова.

Сам Вершютц відкидає звинувачення і стверджує, що не порушував законів України. Улітку 2018 року він отримав дозвіл від української влади для поїздки до анексованого Криму, а під час знімання мосту перебував на півострові, заявив він в ефірі радіостанції Ö1.

Крістіан Вершютц – один із найвідоміших австрійських журналістів, які висвітлюють події в Східній Європі та на пострадянському просторі.

Liked the article?
Help us be even more cool!