ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ підозрює в колабораційній діяльності очільниць окупаційних "відділів культури"

Фото – СБУ
Фото – СБУ

СБУ повідомила про підозру в колабораційній діяльності жителькам Кремінної та Лисичанська – співробітницям "відділів культури" місцевих окупаційних адміністрацій.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях.

Одна з підозрюваних – колишня керівниця районного відділу культури, молоді та спорту, депутатка Кремінської міської ради від ОПЗЖ. Із квітня 2022 року експосадовиця працює на однойменній посаді в окупаційній адміністрації Кремінського району.

Друга підозрювана до війни керувала будинком культури в Лисичанську. Тепер керує "відділом культури" в окупаційній адміністрації міста.

Жінки влаштовують заходи на підтримку політики Кремля та просування російської культури, пропаганди державних символів та свят РФ.

"Для виправдання окупації українських територій використовуються образи та "цінності" далекого радянського минулого. Повернення демонтованих у передвоєнні роки пам’ятників радянським "вождям" видається за велике культурне надбання окупаційної "влади", – зазначили в українській спецслужбі.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України повідомила про підозру проросійському блогеру, адміністратору телеграм-каналу Сергію Лебедєву (псевдонім Лохматий), який став агентом ФСБ Росії та коригував російські ракетні удари.

Liked the article?
Help us be even more cool!