ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ під час перевірки УПЦ МП в чотирьох областях знайшла брошури ОПЗЖ та склади окупантів

06.01.2023, 11:21
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах УПЦ МП у Херсонській, Кіровоградській, Дніпропетровській і Рівненській областях. Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними СБУ, на території церков виявлено бібліотеки з прокремлівською літературою, агітаційні листівки заборонених в Україні політичних партій і російську символіку.

 
Фото – СБУ

У результаті слідчо-оперативних дій секретарю Кіровоградської єпархії повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань).

Крім того, на Херсонщині на території церкви Святого праведного Іоанна Кронштадського виявлено колишні склади з майном окупаційних угруповань РФ.

“Встановлено, що загарбники облаштували їх за сприяння настоятеля церкви протоієрея Анатолія Корнєва. Він налагодив контакт із керівництвом окупаційної адміністрації і був на прямому зв’язку з представниками ФСБ. Під час звільнення Херсона клірик утік разом зі своїми російськими “кураторами” на лівий берег Дніпра”, – зазначає спецслужба.

На Рівненщині в результаті обшуків у приміщеннях Свято-Троїцького Межирицького монастиря виявлено пропагандистські матеріали громадського об’єднання, яке очолює підозрюваний у державній зраді Віктор Медведчук.

А в Дніпропетровській області співробітники СБУ запобігли спробі вивезення прокремлівської літератури з місцевої єпархії. Під час виїзду з території церкви правоохоронці зупинили автомобіль, з якого вилучили наклад брошур забороненої партії ОПЗЖ та інших антиукраїнських матеріалів.

Як повідомляє СБУ, всі виявлені докази скеровано на експертизу. Після цього вчинятимуться інші процесуальні дії, щоб притягнути винних до відповідальності.

Liked the article?
Help us be even more cool!