ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ оголосила застереження помічниці блогера Шарія

05.09.2017, 12:19

Служба безпеки України оголосила застереження помічниці відомого блогера Анатолія Шарія. Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на джерело в СБУ.

За словами джерела, співробітники служби 4 вересня запросили для надання офіційних пояснень помічницю “проросійського пропагандиста” Шарія.

За даними СБУ, вона за “гонорари” знімає відеосюжети, які блогер використовує на своєму каналі в Youtube для дискредитації України в інтересах російських спецслужб.

“Співробітники СБУ поінформували її щодо недопущення проведення можливої протиправної діяльності на шкоду безпеці України та оголосили офіційне застереження. Після завершення бесіди жінка була вільною”, - розповіли у спецслужбі.

На ці події відреагував сам Шарій. На своєму youtube-каналі він заявив, що його помічницю не просто добровільно запросили на бесіду, а силоміць посадили в машину і привезли до СБУ.

Він пообіцяв вивезти свою помічницю і свідків, які бачили її затримання, до ЄС, і влаштувати там для них прес-конференцію, аби вони розповіли про “незаконні” дії бійців СБУ. Шарій сказав, що також має відповідний відеозапис.

“Я можу вам пообіцяти, що це буде гучно, гостро та боляче”, - зазначив він.

Блогер наголосив, що в його відео немає нічого протизаконного.

Шарій запропонував співробітникам СБУ звернутися з претензіями до нього особисто за його контактами в мережі. “Пропозиція діє до півночі (5 серпня – ред.)”, - сказав він.

Видання нагадує, що у 2015 році народний депутат, радник міністра МВС Антон Геращенко радив Шарію втекти до Росії, поки його не арештували за організацію фінансування міжнародного тероризму.

Водночас СБУ на своїй сторінці у Фейсбук підтвердило, що 4 вересня “запросили для надання офіційних пояснень помічницю одного з проросійських пропагандистів, яка співпрацює з ним на постійній основі”.

“За даними СБУ, вона за “гонорари” знімає відеосюжети, які надалі використовуються пропагандистом для дискредитації України в інтересах російських спецслужб. Співробітники СБУ поінформували її щодо недопущення проведення можливої протиправної діяльності на шкоду безпеці України та оголосили офіційне застереження. Після завершення бесіди жінка була вільною”, - йдеться у повідомленні спецслужби.

Як повідомила УНН речниця СБУ Олена Гітлянська, затримана 4 вересня під готелем “Дніпро” у Києві жінка, не є журналісткою.

“Вона не журналістка. Жінка - помічниця одного з проросійських пропагандистів. Наші співробітники дійсно вчора запросили для надання офіційних пояснень жінку, яка співпрацює російським пропагандистом на постійній основі… Вона не є журналісткою, вона помічниця одного з пропагандистів, який співпрацює з ФСБ”, - заявила Гітлянська.

За даними СБУ, жінка за гонорари знімала відео сюжети, які надалі використовувалися пропагандистом для дискредитації України в інтересах російських спецслужб.

“Співробітники СБУ поінформували щодо недопущення проведення можливих протиправних дій і її діяльності на шкоду безпеки України та оголосили офіційне застереження”, - зазначила Гітлянська.

За її словами, після завершення бесіди жінка пішла. “Її ніхто не затримував, її запросили, поговорили, висловили офіційне застереження і відпустили”, - уточнила речниця СБУ.

Liked the article?
Help us be even more cool!