ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ оголосила у розшук каховського журналіста, який воював на боці "ДНР"

02.09.2016, 16:27

Служба Безпеки України оголосила в розшук екс-журналіста Юрія Ковальчука, який працював на антиукраїнське видання “Набат”, а пізніше воював на боці "ДНР". Його розшукують у зв'язку з підозрою в створенні терористичної групи чи організації (Стаття 258-3 Кримінального Кодексу України), повідомляє Мост.

Як пише видання, Юрій Ковальчук - колишній мешканець Каховки, а тепер житель Москви, у Херсоні був більш відомий як “Шкілет”. У травні 2014 року він рушив до Краматорська і Слов'янська Донецької області в якості військового кореспондента. Намагався популяризувати сепаратистський рух на Сході України, але замість цього став бойовиком “ДНР”.

“Після звільнення Краматорська і Слов'янська, Ковальчук вступив у батальйон “Спарта”, що знаходився під керівництвом бойовика Гіві. Брав участь в боях за Донецький аеропорт на стороні “ДНР”. Після поранення, отриманого там, повернутися до лав бойовиків Ковальчуку так і не вдалося”, - повідомляє видання.

Як повідомляв ІМІ, екс-бойовик угруповання “ДНР” Юрій Ковальчук в соціальній мережі Facebook погрожував редакторці газети “Каховські новини” Ганні Садовій розправою. Під час обговорення зростання тарифів пообіцяв повернутися до Каховки і всіх “перевішати”.

Фото - скріншот з сайту СБУ

Liked the article?
Help us be even more cool!