ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ ліквідувала ботоферму в Кропивницькому

07.04.2023, 12:29

У Кропивницькому затримали організатора ворожої ботоферми, який згенерував більш ніж 3 тисячі акаунтів у соцмережах. Зловмисник планував заробити на цьому близько пів мільйона гривень.
Про це повідомляє "Еспресо" з посиланням на Службу безпеки України.

Зазначається, що організатором ботоферми виявився переселенець із Запоріжжя, який переїхав на Кіровоградщину після початку повномасштабного вторгнення.

"Там він розпочав масово створювати анонімні акаунти в соцмережах і продавати їх через даркнет. Відповідне обладнання встановив в орендованій квартирі одного зі спальних районів обласного центру. Середня вартість одного бота – 200 грн", – ідеться в повідомленні.

Слідчі встановили, що зловмисник створив майже 3 тис. фейкових акаунтів, які планував продати на загальну суму більш ніж пів мільйона гривень. Основними його клієнтами були представники російських спецслужб, а також підконтрольні їм прокремлівські пропагандисти.

Боти потрібні були агресору для поширення дезінформації нібито від імені українських громадян про ситуацію на фронті, а також для спроб дискредитації підрозділів Сил оборони.

Під час обшуку в орендованій квартирі фігуранта правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, спеціалізоване обладнання та 3 тисячі SIM-карток.

Зазначається, що зрадника затримано та наразі йому обирають міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!