ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ блокувала збут конфіденційних даних із систем податкової та митниці

24.11.2020, 11:31
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Кіберфахівці Служби безпеки України блокували несанкціоноване копіювання та збут відомостей з обмеженим доступом з інформаційно-телекомунікаційних систем Державної податкової та митної служб.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Посадовці служб організували цей механізм з використанням чат-ботів, інтернет-ресурсів та телеграм-каналів, використовуючи наявність вразливостей у відомчих базах даних.

До протиправної схеми були залучені посадовці Держприкордонслужби, Державної митної служби та співробітники банківської установи. Вони систематично збували конфіденційну інформацію щодо фінансово-господарської діяльності юридичних осіб, експортно-імпортних операцій суб’єктів підприємницької діяльності та іншу створену та захищену законодавством інформацію.

Під час обшуків в офісах та місцях проживання фігурантів правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, флеш-накопичувачі, на яких міститься несанкціоновано скопійована інформація з обмеженим доступом, банківські картки та інші докази, що підтверджують вчинення оборудки.

Вирішується питання щодо вручення фігурантам повідомлень про підозри у вчиненні злочинів, передбачених статтями 361-2 та 362 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Liked the article?
Help us be even more cool!