ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ блокувала в зоні ООС діяльність мережі сепаратистських інтернет-агітаторів

26.08.2020, 10:39
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомляє про блокування в районі проведення операції Об'єднаних сил діяльності мережі сепаратистських інтернет-агітаторів, яку координувало так зване “Міністерство інформації ДНР”.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За оперативною інформацією, до групи входило п’ять мешканців Маріуполя. 

“За вказівками кураторів вони систематично розміщували деструктивні матеріали на сторінках у російських соцмережах, а також публікували заклики до порушення територіальної цілісності та конституційного ладу в місцевих спільнотах із понад 150 тисячами користувачів”, – йдеться в повідомленні. 

Як зазначає СБУ, підозрювані виправдовували російську агресію проти України, популяризували терористичні організації “Л/ДНР” та відокремлення південно-східних областей від України. Крім того, закликали до масових заворушень та акцій непокори.

Правоохоронці проводять заходи зі встановлення та затримання їхніх спільників.

СБУ нагадує, що такі дії кваліфікуються як злочини проти основ національної безпеки. За діяльність, спрямовану на повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади, а також зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України передбачено кримінальну відповідальність.

Liked the article?
Help us be even more cool!