ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ блокувала керовану з Росії мережу антиукраїнських інтернет-агітаторів

25.01.2021, 11:15
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомляє про блокування діяльності керованої з РФ мережі інтернет-агітаторів, які поширювали в соцмережах матеріали із закликами до порушення територіальної цілісності та конституційного ладу України, розпалювання міжнаціональної ворожнечі. 

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Мережа діяла на території Дніпропетровської, Херсонської, Полтавської та Закарпатської областей.

Так, на Дніпропетровщині оперативники спецслужби встановили особу, уродженця Донецька, який розповсюджував матеріали на підтримку окупації АР Крим та ОРДЛО, закликав до фізичного знищення міфічних “українських фашистів” і просував ідеї “руського миру”. Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання інтернет-агітатора вилучено комп’ютерну техніку та засоби зв’язку з доказами протиправної діяльності.

На Херсонщині правоохоронці викрили на розповсюдженні деструктивного контенту мешканця міста Олешки. За даними досудового слідства, чоловік поширював в одній із заборонених соцмереж антиукраїнські матеріали, виправдовував російську збройну агресію проти України, а також закликав до відокремлення центральних, південних і східних областей з їхнім приєднанням до Росії.

Агітатор з міста Берегове на Закарпатті, як встановила СБУ, створив низку акаунтів у соцмережах, через які поширював агітаційні заклики до порушення територіальної цілісності України. Зокрема, він закликав громадян підтримати відділення Закарпатської області від нашої держави.

У Полтавській області припинили діяльність інтернет-агітаторки, яка на персональній сторінці в забороненій соцмережі розміщувала публікації з пропагандою сепаратизму та закликами до змін меж території України. Мешканка міста Горішні Плавні брала активну участь у діяльності більш ніж 20 спільнот антиукраїнського спрямування, які охоплювали аудиторію понад 100 тисяч користувачів.

Кіберфахівці СБУ зазначають, що активізація мережі інтернет-агітаторів збігається з так званими тарифними протестами. Встановлено, що на замовлення іноземних кураторів фігуранти підбурювали користувачів соцмереж до участі в акціях протесту та порушення громадського спокою.

Наразі дії зловмисників кваліфіковано за ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) ККУ. Слідчі органів безпеки оголосили їм про підозру.

Тривають слідчі дії.

Liked the article?
Help us be even more cool!