ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайти політичних партій та організацій, що моніторять вибори, атакують хакери

28.10.2012, 08:00
28 жовтня ряд сайтів політичних партій, що беруть участь у виборчій гонці, та організацій, які моніторять вибори піддалися DDOS- атаці.

Зокрема, не працюють сайти - tymoshenko.ua, frontzmin.ua і grytsenko.com.ua. Крім того, виникають проблеми з відображенням сторінок на сайтах ВО “Свобода” та УДАР, також атаці піддався сайт Партії регіонів. Не завантажуються сайти Комітету виборців України і Громадянського руху "Опора".

Також від DDOS-атак страждають сайти проектів, на яких фіксують порушення виборчого законодавства.

Також від 14:30 почалась DDOS атаки на веб-ресурси громадських організацій, які ведуть моніторинг виборчих порушень. Водночас було «покладено» сайти проекту МГО «Інтерньюз-Україна» ElectUA.org, карта порушень ОПОРИ та «Майдан». З характеру атак видно, що вони відбуваються з України, оскільки найбільш постраждали модулі сайтів, які розташовані на українських серверах.

Громадські організації зараз працюють над відновленням технічних потужностей. Але всі отримані дані про порушення було збережено і способи подачі інформації також залишилися неушкодженими. Зокрема, в проекті ElectUA.org працюють всі механізми повідомлення про порушення (Facebook анкета, Twitter, електронна пошта, «телефонна гаряча лінія»), окрім он-лайн анкети на сайті. Тому всі громадські організації закликають продовжувати повідомляти про факти виборчих порушень у звичному режимі.

ТСН, “Вибори та ЗМІ”

 
Liked the article?
Help us be even more cool!