ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайт "Українських новин" зазнав системних DDoS-атак

04.07.2014, 12:41

3 липня у першій половині дня інформаційний сайт "Українських Новин" три години  залишався недоступним для користувачів через DDoS-атаку, повідомляється на сайті агентства.

Така ситуація виникла через штучно створення стрибкоподібного зростання вхідного трафіку на сервер сайту з метою блокування каналу передачі даних. Це є класичною DDos-атакою, зауважують в агентстві.

Завдяки зусиллям технічних фахівців агентства атаку вдалося відбити. Зараз робота сайту повністю відновлена.

Також “Українські новини” зауважують, що це не перший випадок спроб організованих DDos-атак на інформаційні ресурси агентства. За останній місяць службі техпідтримки сайту вдалося придушити чотири спроби вивести ресурс з ладу.

"Ми пов'язуємо атаки на сайт "Українських Новин" Ukranews.com з нашою журналістською діяльністю. Вони носять системний характер. Це говорить про те, що наш сайт став мішенню в інформаційних війнах, а наша журналістська робота - проблемою для певних людей або організацій. Ми вважаємо таку ситуацію неприпустимою, що порушує права читачів на об'єктивну і достовірну інформацію", - сказав головний редактор "Українських Новин" Дмитро Кузьмін.

Інформація про характер атак поки не дозволяє з повною впевненістю назвати замовника. Але агентство аналізує трафік і дані, збирає докази, щоб це зробити в майбутньому.

Як зауважують “Українські новини”, останнім часом на сайті Ukranews.com була опублікована низка резонансних матеріалів. Зокрема, видання вперше за тривалий час опублікувало повний список мешканців елітних котеджних селищ Конча-Заспа та Пуща-Водиця, де проживають нинішні та колишні керівники державних органів, від президентів до міністрів.

“Ми публікували розслідування про спроби виведення з держвласності підприємств ДУСі оточенням колишнього в.о. голови Адміністрації президента Сергія Пашинського, а також про ігнорування вимог антикорупційного законодавства з боку оточення голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського, остання з яких з'явилася на сайті ввечері напередодні DDoS-атаки”, - повідомляють в агентстві.

Також Ukranews.com активно висвітлює ситуацію з анексією Росією Криму та хід проведення АТО в східних областях України.

Liked the article?
Help us be even more cool!