ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайт "Миротворець" збирається стати ЗМІ

01.08.2016, 10:06

Сайт "Миротворець", на якому опубліковані особисті дані сепаратистів і журналістів, акредитованих у "Л/ДНР", офіційно зареєструється як ЗМІ.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку ресурсу у Фейсбуці.

"Під час довгих внутрішніх дискусий, які тривають в Центрі "Миротворець" уже більше року, за наполяганням професійних журналістів нашого колективу... керівництвом Центру прийнято рішення про офіційну реєстрацію нашого інтернет-ресурсу як засобу масової інформації", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, питання реєстрації вже вивчається, проводяться консультації з юристами. При цьому в "Миротворці" зауважують, що ЗМІ буде зареєстровано найімовірніше за кордоном - "з міркувань безпеки".

Як повідомляв ІМІ, сайт “Миротворець” тричі оприлюднював списки журналістів з їхніми даними. Вперше “Миротворець” оприлюднив список із понад 4 тисяч особистих даних журналістів, які отримували так звану “акредитацію” в збройному угрупованні “ДНР”, 7 травня. 20 травня “Миротворець” вдруге оприлюднив оновлений список журналістів, які отримали “акредитацію” в угрупованні “ДНР”.

24 травня сайт центру “Миротворець” опублікував черговий список із прізвищами 293 іноземних журналістів, акредитованих в так званій “ДНР”.

Факт опублікування викликав широкий резонанс не лише в Україні, а і закордоном. Журналісти українських та закордонних ЗМІ, а також представники українських та міжнародних медіа-організацій звернулися до сайту “Миротворець” з вимогою негайно видалити з вільного доступу інформацію про персональні дані журналістів, які отримали в самоназваних “ДНР/ЛНР” “акредитацію”. Та закликали владу порушити кримінальне провадження за фактом порушення Закону України про захист персональних даних, здійснення тиску та погроз журналістам, які зазначені у списку.

11 травня прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом публікації на сайті “Миротворець” персональних даних журналістів.

11 травня український журналіст-фрілансер Роман Степанович заявив про погрози від невідомих, які почали надходити після оприлюднення сайтом “Миротворець” списку з даними журналістів, які отримали “акредитацію” “ДНР”.

2 червня посли країн G7 закликали тих, хто відповідальний за сайт “Миротворець”, видалити персональні дані та утримуватися від провокаційних характеристик. Також посли закликали українську владу забезпечити захист свободи засобів масової інформації в Україні.

2 червня Слідче управління Головного управління Національної поліції у місті Києві закликало представників ЗМІ, чиї прізвища та контактні дані були оприлюднені сайтом “Миротворець”, та які внаслідок цього зазнали чи зазнають перешкоджання їх законній професійній діяльності, звернутися до слідчого управління ГУНП у місті Києві для дачі свідчень у якості свідків із приводу зазначених фактів.

Укрінформ

 

Liked the article?
Help us be even more cool!