ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайт Житомир.info зазнав DDoS-атаки з-за кордону

19.12.2016, 11:28

Редакція інтернет-видання Житомир.info заявила 16 грудня про DDoS-атаку, яка почала здійснюватися близько 15:00 на сайт видання.

“У зв’язку з цим редакція збирає інформацію про зовнішнє втручання в роботу сайту та збирається звертатися до правоохоронних органів”, - заявила редакція.

Станом на ранок 18 грудня відомо, що DDoS-атака здійснюється з-за кордону.

Як нагадує видання, подібна хакерська атака на Житомир.info була напередодні парламентських виборів 2014 року. За інформацією, якою володіє редакція, тоді один з кандидатів у народні депутати замовив DDoS-атаку на сайт, щоб унеможливити будь-які публікації про себе.

З п’ятниці 16 грудня всі свої новини інтернет-видання Житомир.info розміщувало в соціальних мережах.

Як повідомили представнику ІМІ у Житомирській області, сайт після атаки запрацював після обіду 18 грудня, а мобільна версія 20 грудня під вечір.

Ні редакція, ні власник сайту не можуть назвати конкретної причини, чому, на їх думку, видання зазнало хакерської атаки.

Кібер-атака в часі збіглась з виборами у 22 окрузі територіальної громади області, але в редакції зазначають, що ні з ким особливо останнім часом не конфліктували і нічого екстраординарного оприлюднювати не планували.

Атака, за інформацією редакції, достатньо дорога, здійснювалась із закордонних серверів, була такої сили, що поклала досить не дешевий захист сайту.

Liked the article?
Help us be even more cool!