ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайт "Голос-інфо" підтвердив затримання своєї журналістки Ольги Сворак

22.06.2016, 09:30

Затримана на окупованій території Луганської області бойовиками Ольга Сворак дійсно є кореспондентом газети “Голос народу Івано-Франківщини” та інтернет-ресурсу “Голос-інфо”. Про це йдеться у заяві голови Всеукраїнського об’єднання “Голос” Ростислава Гудзінського та головного редактора газети “Голос народу Івано-Франківщини” Віталія Чорненького, опублікованій на сайті “Голос-інфо”.    

У заяві зазначено, що Ольга Сворак за завданням редакції перебувала в м. Києві, а вирушила на підконтрольну “ЛНР” територію у власних справах.

“На окуповану територію Ольга поїхала у власних справах і редакційного завдання на цю поїздку не отримувала”, - йдеться у заяві.

Також автори заяви зазначають, що про будь-які зв’язки Ольги Сворак зі Службою безпеки України їм нічого невідомо.

“Переглянувши відео можна зробити висновок, що Ольга Сворак піддавалась тортурам, як фізичним так і психологічним. Текст проголошеної заяви Ольгою був підготовлений бойовиками і тому на наш погляд вона себе оговорила. Фейкові спецслужби бойовиків шукають сенсацій тому і взяли в заручники українську журналістку вибивши з неї потрібні їм зізнання, аби отримати “нагороди” від своїх кремлівських господарів”, - йдеться у заяві.

Автори заяви зазначають, що неприпустимо у 21 столітті брати в заручники журналістів та ще й жінок, прикриваючись ними, як живим щитом.

Редакція газети, сайту та громадської організації “Голос” добиватимуться звільнення Ольги Сворак із заручників “всіма доступними засобами”.

У свою чергу, речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила УНІАН, що Служба безпеки України перевіряє інформацію щодо зникнення журналістки на непідконтрольній українській владі території Донбасу. “Ми перевіряємо цю інформацію”, - сказала вона.

Як повідомляє івано-франківське видання “Репортер”, раніше Ольга Сворак працювала у КП “Водоекотехпром” фахівцем по роботі зі ЗМІ.

Як повідомляв ІМІ, 21 червня сепаратисти угруповання “ЛНР” заявили про затримання української журналістки із Івано-Франківська, кореспондентки інформаційного ресурсу “Голос-інфо” Ольги Богданової.

“За завданням українських спецслужб вона займалася збором і передачею інформації політичного і військового характеру на території “ЛНР”, використовуючи особистий контакт з військовослужбовцем одного з територіальних підрозділів республіки”, – заявили сепаратисти.

В коментарі ІМІ голова громадської організації “Голос” Ростислав Гудзінський утримався від коментарів з приводу затримання, зазначивши, що журналістки з прізвищем Ольга Богданова у них немає.

Liked the article?
Help us be even more cool!