ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайт "ДеПо" зазнав потужної DDoS-атаки

04.07.2014, 12:44

1 липня інформаційний інтернет-ресурс «ДеПо» зазнав потужної DDoS-атаки. Як повідомив шеф-редактор видавничого дому «Картель» Вадим Денисенко, відповідальність за вчинення злочину взяла на себе сепаратистська організація «Кіберберкут», повідомляє “Телекритика”.

«Це, по суті, російські хакери, які одночасно намагалися «обвалити» нас і сайт організації «Інформаційний супротив». Думаю, пов'язано це як із загальною позицією ресурсу, так і з низкою наших останніх матеріалів, як-от, наприклад, «Что едят террористы на обед. Или как ДеПо устраивался поваром в «ЛНР», - розповів Денисенко.

За його словами, атака почалася о 15:00 1 липня і сягала сили 25 Гігабіт на секунду. «Це дуже потужний удар, який, фактично, завалив наш дата-центр. Я дуже вдячний нашій комп'ютерній службі за те, що робота сайту була відновлена вже протягом кількох годин», - додав він.

Денисенко повідомив, що керівництво видавничого дому одразу ж заявило про інцидент в правоохоронні органи. «Вони повинні були цим зайнятись, тому що це іноземна атака, жертвами якої стали не лише ми - подібні спроби були вчиненні і по відношенню до ресурсу Дмитра Тимчука, головного рупору військової операції. Я вважаю, що СБУ повинна самостійно відстежувати й оперативно запобігати таким злочинам. Але поки що ми навіть не отримали від них відповіді на наше повідомлення про атаку», - заявив він.

Він також повідомив, що за півтора місяці після проведення ребрендингу «ДеПо» (і після зміни власника) це перша хакерська атака такої сили. До цього невідомі вчиняли спроби атакувати сайт Espreso.tv, шеф-редактором якого також є Вадим Денисенко.

Liked the article?
Help us be even more cool!