ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Савіку Шустеру анулювали дозвіл на працевлаштування в Україні

26.04.2016, 15:23

Київський міський центр зайнятості в усній розмові з представниками телеканалу Савіка Шустера 3s.tv підтвердив, що телеведучому Савіку Шустеру анульовано дозвіл на працевлаштування в Україні. Про це “Детектору медіа” повідомила директор юридичного департаменту телеканалу 3s.tv Тетяна Кармазіна.

“У нас офіційних документів ще немає. Ми про це самі дізналися теж зі ЗМІ, в останню чергу. Сьогодні ми телефонували (до Київського міського центру зайнятості – ред.). Нам сказали, що дійсно був розгляд і що нам відправили документи. Які документи – вони не сказали. Анулювали, не анулювали – не сказали. Але, скоріш за все, ви маєте рацію (що дозвіл анульовано – ред.). Зараз на 14:30 Київський міський центр зайнятості призначив нам зустріч, де ми зможемо з’ясувати всі обставини”, - розповіла вона.

За словами Кармазіної, ще 31 березня 2016 року Київський міський центр зайнятості видав Савіку Шустеру дозвіл на працевлаштування в Україні, але тепер скасував його. “Нам дозвіл від центру зайнятості на працевлаштування Савіка був виданий. І в нас є лист від 31 березня, яким вони повідомляють, що заяву розглянуто і нам видано дозвіл на працевлаштування. Дозволи завжди видаються строком на один рік. Але вчора вони скасували дозвіл на працевлаштування. Будемо сьогодні розбиратися, чому”, – зазначила вона.

Головний юрист телеканалу 3s.tv розповіла детальніше про процедуру працевлаштування іноземних громадян в Україні: “Київський міський центр зайнятості видає дозвіл на працевлаштування. На підставі цього дозволу збирається пакет документів, плюс додається сам дозвіл, і ці документи подаються до Державної міграційної служби для отримання тимчасового дозволу на перебування на території України”.

На запитання, чи є Савік Шустер фізичною особою-підприємцем (ФОП), Кармазіна відповіла: “У тому числі”. На запитання, чи може він у такому разі працювати в Україні без дозволу з центру зайнятості, вона сказала: “Я вважаю, що може. Втім, якщо він працюватиме як ФОП, у нього будуть обмеження (180 днів) щодо строку перебування в Україні. Але нам потрібно знати, на якій підставі нам анулювали дозвіл, можливо, є якісь документи. Ми нічого не знаємо про підстави, тому поки що я не можу нічого коментувати детально”.

Як повідомляв ІМІ, 20 квітня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики вирішив запросити на 22 квітня на годину запитань до уряду голову Державної фіскальної служби Романа Насірова для звіту у справі щодо перевірки ТОВ “Савік Шустер студія” та накладення штрафу у розмірі 13 мільйонів гривень на студію.

Також комітет вирішив звернутися до прем'єр-міністра України з приводу ігнорування засідань комітету Насіровим, з приводу ознак можливих порушень законодавства України та тиску на незалежний засіб масової інформації - “Савік Шустер студію”.

22 квітня прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв забезпечити присутність голови Державної фіскальної служби Романа Насірова на засіданні Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики.

2 жовтня 2015 року ведучий телепрограми "Шустер LIVE" Савік Шустер повідомив, що шість податкових інспекторів принесли повідомлення про перевірку студії Савіка Шустера.

У листопаді 2015 року Савік Шустер повідомив, що фіскальна служба за результатами перевірки склала акт про порушення податкового законодавства на суму понад 13 млн грн. Він заявив, що оскаржуватиме цей акт перевірки.

15 січня 2016 року генеральний директор продакшн-компанії "Савік Шустер Студія", телеведучий Савік Шустер заявив, що стосовно нього відкрито кримінальне провадження за нібито несплату податків.

Водночас помічник генпрокурора уточнив, що йдеться про фактове провадження за результатами податкової перевірки, і заперечив, що воно розпочато проти самого Савіка Шустера.

Liked the article?
Help us be even more cool!