ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Саудівський принц розповів про вбивство журналіста Хашкаджі

27.09.2019, 14:23
Фото - ВВС
Фото - ВВС

Спадкоємний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман повідомив, що є відповідальним за вбивство журналіста Джамаля Хашкаджі, передає ZMINA з посиланням на Reuters.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу PBS.

“Це сталося в мене на очах. Я беру на себе всю відповідальність”, – цитують журналісти телеканалу слова принца в трейлері до документального фільму про смерть Хашкаджі. 

 

Журналісти зауважують, що раніше публічно принц не говорив про вбивство. Після появи інформації про злочин влада країни спочатку заперечувала свою причетність, а потім звинувачувала у вбивстві несумлінних працівників спецслужб. 

Як повідомляв ІМІ, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашкаджі зник у консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня 2018 року. 

Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня, але заперечував зв’язок цього злочину з принцом-наступником. 

Турецькі ЗМІ 1 листопада 2018 року повідомили, що тіло Хашкаджі було знищене в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації не було. У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів. 

Туреччина передала пов’язані з убивством Хашкаджі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великій Британії та розпочала над ними судовий процес.

У червні 2019 року спецдоповідачка Організації Об'єднаних Націй з питань позасудових страт Агнес Калламар заявила, що спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман Аль Сауд та інші високопосадовці країни є відповідальними за вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі.

Liked the article?
Help us be even more cool!