ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Саудівського журналіста відсторонили від роботи за хвалебні оди королю

03.07.2017, 10:01

Колумніста саудівської газети “Аль-Джазіра” тимчасово відсторонили від роботи через те, що він використовував відносно короля країни Салмана Сауду епітети, якими прийнято супроводжувати виключно ім'я Аллаха. Журналіст був покараний на прохання самого монарха, повідомляє ВВС.

Журналіст газети “Аль-Джазіра” використовував по відношенню до короля епітети “аль-Халім” (“лагідний”) і “Шадід аль-ікаб” (“суворий у покаранні”).

Епітет “аль-Халім” в ісламі вважається одним з 99 імен Аллаха, “Шадід аль-ікаб” хоча і не входить у цей список, але вважається традиційним епітетом, що описує божество. І той і інший епітет за ісламською етикою вкрай небажано застосовувати до людей.

Саудівська газета “Аль-Джазіра” не має відношення до однойменного катарському телеканалу і медіахолдингу.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, похвальним текстом обурився сам король Салман. Він поділився своїм невдоволенням з міністром інформації та колумніста відсторонили від роботи.

У неділю, 2 липня, газета “Аль-Джазіра” опублікувала вибачення, в якому говориться, що, незважаючи “на всі блага, якими Аллах обдарував короля Салмана”, використання щодо нього божественних епітетів є неприпустимим.

Фото - Getty Images

Liked the article?
Help us be even more cool!