ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Саудівська Аравія вимагає смертної кари для винних в убивстві Хашкаджі

15.11.2018, 13:30
Фото - AP / Радіо Свобода

Прокурор Саудівської Аравії вимагає смертної кари для п'яти громадян країни, яким, за даними обвинувачення, було наказано вбити журналіста Джамаля Хашкаджі в консульстві Стамбула. Про це сказав представник саудівської прокуратури, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Al-Arabiya.

Обвинувачення заявило, що реалізація плану з убивства Хашкаджі почалася 29 вересня. Хтось вимкнув камери спостереження в посольстві незадовго перед убивством.

Представник прокуратури додав, що Саудівська Аравія попросила Туреччину надати королівству докази і записи голосів у справі та вони все ще чекають, поки Туреччина виконає їхнє прохання.

“Команду було сформовано, щоб повернути тіло Хашкаджі за наказом колишнього заступника розвідки”, – повідомив речник прокуратури.

Він додав, що в плануванні вбивства брав участь також колишній радник королівської родини і що керівником команди, яка повинна була повернути Хашкаджі до Саудівської Аравії, була людина, яка потім наказала вбити його.

Звинувачення також заявило, що тіло Хашкаджі було розчленоване після того, як журналіста вбили і вивезли з консульства. П'ятеро обвинувачених є тими, хто його вивіз. Ще один обвинувачений передав розчленоване тіло місцевому співучаснику.

Саудівська Аравія затримала всього 18 осіб за підозрою в смерті Хашкаджі. Чотирьох високопосадовців саудівської розвідки та радника принца звільнили з посад.

Саудівська Аравія намагається відмежувати принца Мохаммеда бін Салмана від убивства. Турецькі ЗМІ та чиновники вважають, що до смерті Хашкаджі причетні особи з наближеного до принца оточення.

Liked the article?
Help us be even more cool!