ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайт Запоріжжя 061.ua заявив про тиск депутата облради на журналістку

02.07.2018, 15:20
Фото - Actual Today

Сайт міста Запоріжжя 061.ua заявляє про тиск на журналістку видання Катерину Майбороду з боку депутата Запорізької обласної ради від партії “Укроп” і адвоката Ярослава Гришина. Про це йдеться в офіційній заяві редакції, опублікованій на сайті видання.

Як пише видання, депутат вранці 28 червня написав в особисті повідомлення в Facebook журналістці, що 2 липня він подасть на неї до суду, якщо вона не напише спростування на новину про ДТП, в якому депутат на смерть збив людину. Сам депутат на своїй сторінці в Facebook написав 25 червня, що він на смерть збив людину, при цьому депутат уточнив, що чоловік був сильно п'яний. Водночас, зазначає видання, документальних підтверджень Гришин не надав.

У новині під назвою “Запорізькі медики, які приїхали на виклик по ДТП Гришина, не вважали за збитого чоловіка п'яним” видання з посиланням на джерело повідомило, що у чоловіка, якого 24 червня збив Ярослав Гришин, ознак сп'яніння не виявили.

“061 отримав підтверджуючий документ про стан постраждалого чоловіка після ДТП - ознак сп'яніння у нього не виявили. 061 публікує новину під заголовком “Запорізькі медики, які приїхали на виклик по ДТП Гришина, не вважали за збитого чоловіка п'яним”: в подальшому журналістка використовує подібні формулювання, уникаючи висновку, що чоловік був тверезий, уточнюючи, що остаточне слово має сказати судмедексперт. Щоб убезпечити джерело інформації, його ім'я 061 не розголошує”, - йдеться у заяві.

Пізніше, пише видання, вже в телефонній розмові депутат підтвердив, що подасть до суду і “доведе, що у загиблого в крові була смертельна доза алкоголю”.

“Я до вас офіційно звертаюсь. Це моя офіційна вимога. Якщо ви не спростуєте, в понеділок ми подаємо позов про захист честі, гідності та ділової репутації. І повірте, я доведу в судовому порядку, по-перше, що він був п’яний, що у нього була смертельна доза сп’яніння. І ми доведемо, що ваш інформація була недостовірна, бо ви взагалі не мали права її оприлюднювати. Ви маніпулюєте фактами і намагаєтеся свідомо вводити в оману читачів”, - сказав депутат в телефонній розмові з журналісткою.

Видання повідомило, що проконсультувалося з медіа-юристом і заявляє, що не збирається спростовувати новину, оскільки, йдеться у заяві, інформація в новині достовірна.

Водночас, пише видання, редакція запропонувала Гришину опублікувати його точку зору на цей конфлікт до суду, але з однією умовою - надати документ судмедекспертизи, що підтверджує слова депутата, що збитий ним чоловік був сп’янілий. Однак, зауважує видання, депутат від цієї пропозиції відмовився.

Як пише видання, Гришин в усній претензії вказує, що публікація 061 завдала шкоди його честі, гідності та репутації. “Однак, виходячи з його статусу як політичного діяча (депутата обласної ради) та публікації його міркувань щодо обставин ДТП в соціальній мережі Facebook, яка передувала датою публікації новини, він повинен враховувати, що ЗМІ приділять увагу його публічним висловлюванням”, - йдеться у заяві.

У той же час, зазначає редакція, опублікована в новини інформація стосувалася саме людини, яка загинула в результаті ДТП, а не особисто Гришина (звичайно, за умови, що загиблий не є членом його сім'ї), і не має ніяких ознак негативної інформації. З огляду на це, права Гришина і його сім'ї не були порушені.

Редакція 061 вважає, що депутат Запорізької обласної ради Ярослав Гришин тисне на журналістку сайту і перешкоджає її професійній діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!