ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайт "ВолиньPost", від якого вимагали видалити фільм-розслідування, виграв суд

31.05.2018, 16:05

Луцький міськрайонний суд Волинської області не задовольнив позов Тетяни Єремеєвої з вимогою зобов’язати інформаційне агентство "ВолиньPost" видалити зі свого офіційного веб-сайту, а також інших джерел фільм-розслідування “Полювання на спадщину Єремеєва”. Відповідне рішення суд ухвалив днями, повідомляє ВолиньPost.

Суд відмовив на підставі статей 16, 269, 275, 276, 278, 307, 308, Цивільного Кодексу України, Закону України “Про інформацію”, Закону України “Про інформаційні агентства”, керуючись статтями 10, 12, 27, 77-81, 141, 259, 263-265 ЦПК України. Рішення ж може бути оскаржене в апеляційній інстанції.

Як нагадує видання, у листопаді минулого року, після поширення ТРК “Аверс”, а також ТРК “Студія “1+1” відеосюжетів під назвою “Народний депутат Степан Івахів відібрав спадок у родини свого покійного партнера Ігоря Єремеєва”, а також “Українські сенсації. Війна олігархів”, ВолиньPost оприлюднило фільм-розслідування, у якому висвітлено інший погляд на правду про спадщину трагічно померлого нардепа Ігоря Єремеєва.

Тетяна Єремеєва звернулася до суду з позовом до ВолиньPost. На її думку, у фільмі поширено конфіденційну інформацію про неї, а також використано фото- та відеоматеріали із зображенням її та членів родини без належної згоди. У суді позивачка просила заборонити поширення фото- та відеозображень, використаних, за її словами, без її згоди.

“Видання змогло відстояти правду в суді першої інстанції, адже інформація, яку позивач вважала конфіденційною, насправді є відомою широкому загалу і до цього часу викликає неабиякий суспільний інтерес. До того ж фото- та відеозображення Тетяни Єремеєвої є фактичним відтворенням фото- та відеозображень, використаних іншими засобами масової інформації зі згоди позивача, відсутність якої остання не спростувала.

Окремо наші пояснення у суді ґрунтувалися на тому, що право на свободу думки і слова, а також вільне вираження своїх поглядів і переконань, закріплене Конституцією України, підлягає захисту. При цьому громадськість має право на достовірну інформацію, а введення її в оману не допускається”, - прокоментував рішення суду адвокат ВолиньPost Микола Ващук.

“Спробу всіляко перешкоджати виходу фільму вважаю наступом на свободу слова та намаганням приховати від людей незручну правду. Доводи наших юристів виявились переконливими для суду і наразі фільм-розслідування можуть переглянути всі охочі”, - прокоментував директор ВолиньPost Юрій Сковорода.

Liked the article?
Help us be even more cool!