ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Russia Today програв у Франції суд у справі про фейки

17.03.2021, 11:36
Фото – RT
Фото – RT

Паризький апеляційний суд визнав безпідставними претензії французької редакції російського телеканалу Russia Today у справі щодо обвинувачень про поширення пропаганди та фейкових новин.

Про 16 березня написало французьке видання L’Express, повідомляє Укрінформ.

Йдеться про позов RT проти колишнього речника уряду Франції Бенжамена Гріво. Апеляцію в цьому процесі в Паризькому суді російський телеканал програв ще наприкінці лютого.

RT France оскаржував публічно оприлюднені у січні 2019 року заяви Гріво про поширення російськими пропагандистами фейкових новин, що неодмінно пов'язано з діяльністю Russia Today.

“Russia Today – вони не журналісти. Це є засобом пропаганди, який фінансується іноземною державою – Росією”, – заявив тоді Гріво та додав, що співробітникам RT немає місця в пресзалі Єлисейського палацу.

Нинішнім рішенням Паризький апеляційний суд зобов'язав RT France сплатити 1 тис. євро судових витрат.

Зі свого боку російський телеканал заявив про намір продовжувати оскарження в адміністративних судах.

Нагадаємо, у 2017 році президент Франції Еммануель Макрон публічно заявив про втручання російського пропагандистського каналу RT France та інформагентства Sputnik у перебіг президентської виборчої кампанії у Франції, включно з поширенням фейкових новин. Після цього співробітники цих установ були позбавлені акредитації в Єлисейському палаці, але пізніше доступ був відновлений.

Liked the article?
Help us be even more cool!