ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Румунія спростувала фейк про переміщення військової техніки до кордону з Молдовою

28.02.2023, 17:22
Фото – pixabay.com
Фото – pixabay.com

Міністерство національної оборони Румунії попереджає про фейкові новини в інтернеті щодо нібито нещодавнього переміщення деяких систем протиповітряної оборони до кордону з Республікою Молдова. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Romania Journal.

“Неправдиво (і з явною метою викликати паніку) відеоматеріал від 27 лютого 2023 року подається як “переміщення румунських систем протиповітряної оборони до кордону з Республікою Молдова сьогодні вранці”, – заявило міноборони Румунії.

У відомстві пояснили, що насправді відеоматеріал, який використовувався для поширення цього фейку на різних онлайн-платформах (у ньому фігурують серед іншого системи HIMARS і ЗРК Gepard з румунських військових підрозділів), зроблено наприкінці листопада 2022 року в центрі Алба-Юлії з нагоди підготовки до військової церемонії, організованої під час святкування Національного дня Румунії.

Також міністерство зазначило, що багато користувачів, які коментували цей пост, “помітили, що відеоматеріал насправді є старим записом, і вони також правильно вказали реальне місце знімання, навіть закликали користувачів не поширювати цієї неправдивої інформації”.

Нагадаємо, міноборони Молдови назвало неправдивою інформацію, яка з'явилася в російських ЗМІ, про те, що в країні буде оголошена загальна військова мобілізація.

Молдова також спростувала заяву міноборони Росії про те, що Україна нібито готує провокації з вторгненням у Придністров'я.

Liked the article?
Help us be even more cool!