ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Румунія не пустила пропагандистів RT на вибори голови міжнародної організації

26.09.2022, 12:01
Фото – Getty Images / ВВС
Фото – Getty Images / ВВС

Румунія не пустила на територію країни 14 журналістів російського пропагандистського каналу Russia Today, які планували взяти участь у конференції Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ), де обиратимуть нового голову організації.

Про це заявили в міністерстві закордонних справ Румунії, повідомляє Укрінформ із  посиланням на Romania Insider.

Зазначається, що російське МЗС висловило невдоволення рішенням румунської сторони, заявивши, що недопуск на конференцію МСЕ 14 росіян вплине на шанси російського кандидата перемогти у виборах нового генерального секретаря організації, де його головним конкурентом буде американець.

У МЗС Румунії зазначили, що 14 пропагандистів Russia Today були “неналежно оформлені як офіційні особи”, тому їм і не дозволили взяти участь у конференції, водночас 17 росіян, які дійсно мають стосунок до МСЕ, будуть допущені до заходу, що відбудеться 26 вересня в Бухаресті.

“Звинувачення російської сторони, згідно з якими наші дії були спрямовані на те, щоб вплинути на шанси російського кандидата бути обраним на керівну посаду в організації, є абсолютно абсурдними і явно необґрунтованими”, – заявили в міністерстві закордонних справ Румунії.

Нагадаємо, раніше президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що війна, розв'язана Росією проти України, спричиняє неприпустимі порушення норм та принципів міжнародного права, зокрема основних прав людини.

Liked the article?
Help us be even more cool!