ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рух "ЧЕСНО" заявив, що хакери понад місяць атакують їхній сайт

15.03.2019, 10:25

Громадський рух "ЧЕСНО" заявив про DDoS-атаки на свій сайт. Про це повідомляється на сайті руху.

За даними руху, сайт отримує 150 тисяч шкідливих запитів від хакерів щодня. Понад місяць зловмисники намагаються заблокувати виборцям доступ до суспільно важливої інформації про кандидатів у Президенти, йдеться в повідомленні.

Уночі проти 9 березня на веб-сайти руху (домени chesno.org та *.chesno.org) неможливо було зайти протягом кількох годин. Це були наслідки DDoS-атаки, яку хакери готували впродовж лютого, зазначили представники руху.

“Ми дуже швидко відреагували на проблему й відновили доступ до сайту для користувачів. Для цього знадобилося 30 хвилин. Ми з подивом з’ясували, що захист сайту намагаються здолати вже понад місяць. Зловмисники надсилають понад сотню тисяч фейкових клієнтських запитів до веб-сторінок ЧЕСНО щодня. Більшість із них надходили із США, Нідерландів, Франції та Китаю”, – розповіли IT-фахівці ЧЕСНО про перебіг атаки.

Ознакою атаки стало раптове збільшення кількості унікальних відвідувачів сайту. Так, за одну добу, 8 березня, цей показник зріс із приблизно 10 тисяч (дані за минулий місяць) до майже 30 тисяч на день. 20 тисяч нових унікальних користувачів – це й була бот-мережа, яка на піку атаки на сервер створила того дня майже 200 тисяч запитів.

Водночас IT-фахівці Руху "ЧЕСНО" виявили, що протягом місяця денна кількість запитів неодноразово доходила до пікової позначки.

Піки хакерської атаки були зафіксовані 15-16 лютого (493 та 498 тисяч запитів щодня), 4 березня (456 тисяч за день), 5 березня (448 тисяч за день).

Liked the article?
Help us be even more cool!