ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Руйнування Каховської ГЕС почали показувати на Google-мапах

06.06.2023, 15:09
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС на Google-мапах почали відбиватися попередження про руйнування греблі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Google-мапи.

Фото – скрін з Google

Так, на мапах з'явилися знаки "Зруйновано греблю Каховської ГЕС". У разі натисканні на них показується інструкція від МВС України про евакуацію та дані Херсонської обласної державної адміністрації про евакуаційні гарячі лінії.

Фото - Google

Окрім того, там показані сторінки Херсонської ОВА та МВС з новинами про інцидент із підривом дамби.

Вночі 6 червня російські окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС. Унаслідок підриву рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, що є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС.

У Херсоні знеструмлений мікрорайон Корабел, з метою безпеки через кілька годин також вимкнуть газопостачання.

В Укргідроенерго повідомили, що внаслідок підриву машинної зали зсередини Каховську ГЕС повністю зруйновано. Станція відновленню не підлягає.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що внаслідок підриву Каховської ГЕС загалом є загроза затоплення до 80 населених пунктів регіону.

У розвідці зазначили, що окупанти двічі мінували Каховську ГЕС перед тим, як її підірвати 6 червня. В розвідці додають, що такий крок свідчить про паніку серед російських окупантів.

Водночас, тоді як Україна порушила справу за статтею екоцид через підрив Каховської ГЕС, пропагандистські російські ЗМІ з посиланням на колаборанта Сальдо заявили, що "евакуація великої кількості людей не знадобиться, а руйнування Каховської ГЕС призвело до стоку по Дніпру великого, але не критичного об’єму води".

Директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк закликала керівницю Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталію Гуменюк припинити створення "єдиного журналіста" на півдні та дозволити й гарантувати безперешкодний доступ українським і міжнародним журналістам до Херсона та інших населених пунктів області, щоб висвітлювати затоплення міст і сіл області внаслідок підриву росіянами греблі Каховської ГЕС.

Liked the article?
Help us be even more cool!