ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рух "Чесно": топ-порушники критеріїв доброчесності - Наталія Королевська та Партія регіонів

25.09.2012, 04:44
За результатами дослідження доброчесності кандидатів у народні депутати, проведеного рухом «Чесно», топ-порушником стала лідер партії «Україна - вперед!» Наталія Королевська.

Такі дані дослідження руху «Чесно» оприлюднила представник «Центру UA» Світлана Заліщук 25 вересня на прес-конференції, повідомляє Укрінформ.

Загалом рух «Чесно» дослідив 430 кандидатів з прохідних частин партійних списків 6-ти провідних партій за 4 критеріях: відсутність фактів порушень прав та свобод людини, непричетність до корупційних дій, прозорість задекларованих доходів та майна та їхню відповідність способу життя, незмінність політичної позиції відповідно до волевиявлення виборців.

«Лідер партії «Україна - вперед!» Наталія Королевська порушила 4 з 4 критеріїв», - повідомила Заліщук.

Номер один у списку Партії регіонів Микола Азаров порушив 2 з 4 критеріїв, стільки ж - голова Комуністичній партії України Петро Симоненко. Лідер Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олег Тягнибок порушив 1 з 4 критеріїв, повідомила вона.

Водночас не знайдено підтвердженої інформації щодо порушень критеріїв лідером об'єднаної опозиції «За Батьківщину!» Арсенієм Яценюком та головою партії «УДАР» Віталієм Кличком.

Крім того, як зазначила виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар, 73 кандидати від ПР та 48 кандидатів від об'єднаної опозиції порушили критерій непричетності до корупційних дій. Це найбільше порушення, до яких вдаються кандидати в депутати.

Представники КПУ лідирують за критерієм щодо непрозорості задекларованих доходів та за кількістю поданих законопроектів, що загрожують правам та свободам людини. За кількістю порушень критерію щодо прав та свобод людини лідирує ПР, ВО «Свобода» та КПУ.

Загалом з 430 перевірених кандидатів 242 порушили принаймні 1 з 4 критеріїв. Зокрема, у списку Партії регіонів - 105 порушників зі 120 проаналізованих кандидатів, в об'єднаної опозиції «За Батьківщину!» - 74 порушників зі 120, в «УДАРІ» - 19 порушників із 70, в КПУ - 23 порушника з 70, у ВО «Свобода» - 9 порушників з 25, «Україна - вперед!» - 12 порушників з 25.

Як зазначила Вікторія Сюмар, наступний аналіз руху «Чесно» буде проводитись стосовно мажоритарників.

Представники об'єднаної опозиції та «Свободи», які були присутні у залі, не погодились з висновками руху. 

 
Liked the article?
Help us be even more cool!