ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

RTR Moldova оштрафували за брехню про заборону святкування 9 травня

17.05.2022, 12:07
Фото – newsmaker.md
Фото – newsmaker.md

Молдовська Рада з питань телебачення і радіо оштрафувала телеканал RTR Moldova на 13 тисяч леїв за слова ведучого про нібито заборону святкування 9 травня внаслідок заборони георгіївської стрічки. 

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Newsmaker.

Штраф став наслідком моніторингу того, як 11 телеканалів у період з 19 до 21 квітня висвітлювали теми, пов’язані зі схваленою 19 квітня забороною використовувати символіки військової агресії рф.

Регулятор помітив, що ведучий передачі “Доброе утро” 19 квітня заявив про нібито наміри молдовської влади взагалі заборонити відзначати День перемоги. 

“У Молдові не менший резонанс спричиняють спроби влади заборонити одне з наших головних свят, принаймні моїх свят точно, – День перемоги”, – сказав ведучий Дмитрій Співаков в ефірі.

Регулятор зазначив, що цими словами ведучий викривив інформацію, оскільки президентка Мая Санду перед тим заявила, що заборона георгіївської стрічки ніяк не забороняє святкування 9 травня. 

Представники телеканалу після цього заявили, що передачу купили в компанії TV Content і це не власний продукт телеканалу. Партнери зі свого боку зазначили, що Співаков висловив особисту думку, тому що це болюче для нього питання.

Після обговорення члени ради проголосували за накладення на телеканал штрафу в розмірі 13 тисяч леїв (близько 680 доларів).

Нагадаємо, після 9 травня поліція Молдови повідомила, що за використання георгіївської стрічки всупереч забороні отримають штрафи 103 особи.

Liked the article?
Help us be even more cool!