ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

RSF закликали Росію вилучити журналістку Радіо Свобода зі списку екстремістів

10.07.2019, 16:18
Фото – svoboda.org

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” (RSF) засуджує занесення російською владою псковської журналістки Світлани Прокоп’євої до офіційного списку “терористів і екстремістів” та закликає припинити її переслідування. 

Про це йдеться в заяві організації, оприлюдненій на сайт 10 липня.

“Ім'я Світлани Прокоп’євої без суду було занесено до офіційного російського списку “терористів і екстремістів”. “Репортери без кордонів” засуджують це свавілля, закликаючи владу до повного припинення її переслідування і висловлюють стурбованість зростанням використання антитерористичного законодавства проти критично налаштованих російських журналістів”, – йдеться в заяві.

В органіазації наголошують, що її занесли до цього списку, не висунувши офіційного звинувачення.

“Саме по собі звинувачення Світлані Прокоп’євій уже абсурдне, але заносити її без суду до списку терористів – це подвійно несправедливо, – сказав керівник відділу Східної Європи та Центральної Азії “Репортерів без кордонів” Йоганн Бір. – Ми закликаємо владу негайно повністю закрити її справу і викреслити ім'я журналістки з чорного списку. Поле застосування антитерористичного закону має бути обмежене, не зачіпати свободи слова і не виливатися в подібні кримінальні переслідування за висловлення думки”.

Як повідомляв ІМІ, у Росії журналістку Радіо Свобода Світлану Прокоп’єву, щодо якої було порушено кримінальне провадження про “виправдання тероризму”, занесли до списку екстремістів і терористів Росфінмоніторингу. 

Кримінальне провадження стосовно журналістки було порушено у зв’язку з її виступом на початку листопада 2018 року в ефірі радіостанції “Ехо Москви в Пскові”. Ефір був присвячений теракту біля будівлі управління ФСБ Архангельської області. Прокоп’єва зазначила, що держава “сама виховала” покоління громадян, які борються з нею.

Liked the article?
Help us be even more cool!