ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

РПЦ випустила книжку з військовою пропагандою

Видавництво Московської патріархії випустило збірку, що складається з прислів'їв, біблійних цитат і висловлювань святих отців про війну, службу в армії та ворогів Росії. В інструкції йдеться, що вислови, які ввійшли до книжки, "вчать того, як потрібно ставитися до батьківщини", "налаштовують на військові будні й зміцнюють волю до перемоги".

Про це пише російське видання The Moscow Times.

Збірка під назвою "Жити – Батьківщині служити" з'явилася в розділі "Дитячі книжки" та має кишеньковий формат. В агітці йдеться про необхідність бути "покірним усякому людському начальству", оскільки "будь-яка влада від Бога", а війну подано як "богоугодну" справу.

У книжці є такі розділи: "Святі отці про війну, мир і російське воїнство"; "Призвуть – ми не потужимо: Батьківщині послужимо"; "Без копання немає на війні життя"; "Стройова підготовка – сила, бравість і вправність"; "Стійкий солдат не знає слова "назад"; "Таємницю зберігай – честь бережи", "Земля Руська вся під Богом", "Про ворогів нашої Батьківщини", "Правда проти брехні" та інші.

Серед іншого в збірнику є висловлювання архієпископа Інокентія Херсонського і Таврійського про оборону Севастополя в Кримській війні 1854–1855 років. Також у книжці наводиться висловлювання преподобного Макарія Оптинського про те, що не варто боятися помирати на війні, оскільки ті, що "поклали живіт свій на боротьбі, мабуть, отримають залишення гріхів, і багато хто увінчується нетлінними вінцями слави Небесної".

Це перегукується із заявами патріарха Кирила, який неодноразово виправдовував війну проти України та закликав молитися за президента Росії Володимира Путіна. В одній із проповідей він сказав російським військовослужбовцям, щоб вони не боялися померти на фронті. Ті, хто, "рухомий почуттям обов'язку", гине на війні, "приносить себе в жертву за інших", і ця жертва "змиває всі гріхи", казав патріарх.

Він також стверджував, що людство не здатне жити без війни, і закликав православних громадян Росії стати на захист РФ, щоб країна змогла "вийти переможницею" з бою, "розв'язаного силами зла".

Liked the article?
Help us be even more cool!