ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дедлайн продовжено. RPT та ІМІ запрошують на форум “Безпека, травма та відповідальність: виклики для журналістів-фрілансерів в Україні”

03.09.2018, 13:09

Британський фонд допомоги журналістам-фрілансерам Rory Peck Trust спільно з Інститутом масової інформації (ІМІ) оголошує реєстрацію на одноденний форум "Безпека, травма та відповідальність: виклики для журналістів-фрілансерів в Україні".

Захід відбудеться 22 вересня 2018 року в Києві та буде підсумковим форумом дворічного проекту підтримки українських журналістів-фрілансерів, що фінансувався Фондом демократії Організації Об'єднаних Націй.

На форумі журналісти-фрілансери, міжнародні експерти, представники уряду та громадських організацій обговорять реалії роботи українських журналістів-фрілансерів і обміняються кращими практиками для безпечної роботи.

На заході передбачено виступи всесвітньо відомих журналістів:

  • Метью Каруана Галізія – син відомої мальтійської журналістки-розслідувачки Дафни Каруани Галізії, яку вбили у жовтні 2017 року на Мальті. Він працює над власним розслідуванням вбивства матері. Також Метью є співзасновником відділу даних і досліджень ICIJ та працював над шістьма великими журналістськими розслідуваннями: Офшор Лікс, Swiss Leaks, Luxembourg Leaks, Fatal Extraction, Panama Papers and Paradise Papers, які стали основою сотні журналістських розслідувань по всьому світу, і як наслідок ICIJ виграла Пулітцерівську премію.
  • Гай Мартін – документальний фотограф, який досліджує взаємозв’язок між нашим віртуальним життям та політично вмотивованим фізичним насильством у різних країнах. Працює з провідними світовими медіа, проводить тренінги, читає лекції, презентує свої виставки по всьому світу. Член Panos Pictures,  виставляється в галереї Benrubi Gallery, що у Нью Йорку. В листопаді 2018 року вийде його перша книга "Паралельна держава".

Усі учасники зможуть відвідати два коротких майстер-класи з українськими та іноземними тренерами з наступних тем:

  • Травма та психологічна стійкість для журналістів  – тренер Гавін Рис, директор Dart Center Europe з дослідження травми та журналістики Колумбійського університету;
  • Робота з ветеранами у довгострокових документальних проектах  – тренер  Джозеф Сивенький, документальний фотограф;
  • Верифікація інформації в соціальних мережах  – тренер Віталій Мороз, керівник програм нових медіа ГОІнтерньюз-Україна;
  • Оцінка ризиків: практичні вправи перед завданням з підвищеним ризиком  – тренерка Ірина Земляна, медіаекспертка та експертка з безпеки IMI.

Під час форуму буде презентовано онлайн-ресурс із психологічної, фізичної та цифрової безпеки для українських журналістів-фрілансерів. Ресурс буде доступним українською і російською мовами на сайті фонду Рорі Пек Траст.

Робочі мови форуму українська, англійська, російська. Синхронний переклад буде забезпечено.

Офіційний хештег для публікацій у соцмережах #RPTforum.

Участь у форумі відбуватиметься за попередньою реєстрацією. Перевага надаватиметься журналістам-фрілансерам та учасникам, які зможуть бути присутніми увесь день.

Форма для реєстрації ТУТ.

Дедлайн 20 вересня 2018 року.

У разі додаткових питань пишіть на імейл [email protected].
Liked the article?
Help us be even more cool!