ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Розвідники отримали 100 гігабайтів воєнних секретів окупантів – ГУР

Головне управління розвідки Міністерства оборони України отримало 100 гігабайтів секретних даних з російського підприємства ООО "Специальный технологический центр" (СТЦ).

Про це повідомляє пресслужба ГУР.

Це російське підприємство перебуває під санкціями з 2016 року. На його потужностях виробляють військове обладнання та техніку, яку армія РФ використовує у війні проти України.

Зокрема, на СТЦ виготовляють БПЛА "Орлан" різних модифікацій, цілу низку засобів радіоелектронної боротьби й розвідки, інші військову продукцію. 

"Масив переданої для ГУР МО України інформації містить документацію на 194 номенклатурні одиниці: креслення, технічні завдання, патенти, програмне забезпечення тощо – йдеться як про наявні, так і перспективні військові розробки", – мовиться в повідомленні. 

За попередніми оцінками, вартість отриманих даних може становити 1,5 мільярда доларів.

"Це суттєвий удар по терористичній Москві: вказаний архів уже використовується в цілях зміцнення обороноздатності України та ослаблення держави-агресора", – зазначили в розвідці.

Там додали, що отримати закриту інформацію одного з критично важливих підприємств РФ вдалося завдяки ефективній взаємодії з патріотичними представниками громадянського суспільства та медіаспільноти.

Liked the article?
Help us be even more cool!