ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Розвідка Південної Кореї наступного року очікує кіберпровокації від КНДР

Розвідувальне агентство Південної Кореї заявило, що наступного року Північна Корея розпочне військові та кіберпровокації, оскільки режим Кім Чен Ина прагне підвищити свій авторитет під час виборчих кампаній у США та Південній Кореї.

Про це пише Bloomberg.

Протягом останніх місяців Північна Корея призначила на ключові посади учасників попередніх провокацій. Це вказує на те, що Пхеньян намагатиметься привернути увагу до своєї військової могутності, оскільки виборці в Південній Кореї обиратимуть членів нового парламенту у квітні, а в США відбудуться президентські вибори, заявили в Національній службі розвідки.

Як зазначає видання, розвідувальне агентство Південної Кореї зрідка оприлюднює публічні заяви про загрозу безпеці з боку Північної Кореї і його оцінка з’являється під час того, як Кім Чен Ин головує на політичному засіданні своєї керівної партії, де він пообіцяв розширити арсенал ядерної зброї країни.

"З огляду на минулу поведінку Північної Кореї та рівень її недавніх погроз щодо Південної Кореї ми докладаємо всіх зусиль для встановлення раннього запобігання та готовності разом з відповідними міністерствами, оскільки провокації з боку Пхеньяна очікуються на початку року", – йдеться в заяві Національної служби розвідки.

Крім того, нагадує Bloomberg, Північна Корея має звичку проводити випробування балістичних ракет і ядерних пристроїв водночас із виборами, оскільки це критикує консервативних політиків, які займають жорстку позицію щодо Пхеньяна. Північна Корея назвала нинішнього консервативного президента Юн Сук Йоля "маріонеткою-зрадником" і погрожувала перетворити Тихий океан на полігон у відповідь на посилення військової співпраці між США, Південною Кореєю та Японією.

Liked the article?
Help us be even more cool!