ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Розвідка Нідерландів: Масштаб китайського кібершпигунства більший, ніж вважалося раніше

14.06.2024, 18:00

Військова розвідка Нідерландів заявила, що масштаб китайського кібершпигунства є ширшим, ніж вважалося раніше. Нині у фокусі її уваги – західні уряди й оборонні підприємства, повідомляє Reuters.

Жертвами групи хакерів, яких підтримує уряд Китаю і які атакували міністерство оборони Нідерландів 2023 року, стали щонайменше 20 тисяч людей у всьому світі, повідомляє агентство MIVD. Хакери вчинили ці атаки протягом кількох місяців. Посольство Китаю в Гаазі не відповіло на звернення по коментар.

Як зазначає Reuters, Пекін регулярно відкидає звинувачення в кібершпигунстві, заявляючи, що уряд Китаю проти будь-яких кібератак.

“Цілями групи стали десятки західних урядів, міжнародних організацій і численні компанії в оборонній індустрії”, – йдеться в повідомленні MVID.

Агентство закликало організації запровадити принцип “передбачення зламу” – працювати так, ніби успішна цифрова атака вже сталася або станеться найближчим часом.

У річному звіті, оприлюдненому у квітні, MIVD заявляли, що китайські шпигуни напали на нідерландську індустрію напівпровідників, а також на повітряно-космічну й морську галузі з метою посилення збройних сил Китаю.

Як повідомляв ІМІ, у травні 2024 року кілька політичних партій Нідерландів заявили про кібератаки на їхні сайти. Це сталося під час виборів до Європарламенту.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!